Home » Fără categorie » 8 septembrie 2018 – Fertilizare In Vitro (IVF), opinie medicală GRATUITĂ oferită de un reputat doctor turc, la oficiul Medical Park din Constanţa

8 septembrie 2018 – Fertilizare In Vitro (IVF), opinie medicală GRATUITĂ oferită de un reputat doctor turc, la oficiul Medical Park din Constanţa

În data de 8 septembrie 2018, Ayset Jane OZCAN, unul dintre cei mai cunoscuti doctori specializaţi în obstetrică şi ginecologie din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi GRATUIT a doua opinie medicală cuplurilor interesaţi de Fertilizarea In Vitro (IVF).  Întâlnirea are loc la oficiul din România al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia – mun. Constanţa, bd. Mamaia nr. 231, etaj 3 (interfon 033). 

Pentru programări, sunaţi la 0727.593.533 sau trimiteţi e-mail la office@medicalparkromania.com.

Programare online

8 paşi pe care trebuie să-i parcurgă cuplurile pentru IVF

 1. Prima discuţie şi întocmirea dosarului IVF. Acest prim pas va avea loc la oficiul Medical Park din Constanţa, unde doamna doctor Ayset Jane OZCAN va analiza analizele şi/sau consulturile anterioare de infertilitate, iar pe baza acestora va decide dacă mai sunt necesare alte investigaţii sau este oportună fertilizarea in vitro. Tot în cadrul OPD-ului, doamna doctor Ayset Jane OZCAN va întocmi dosarul IVF (în cazul în care toate investigaţiile necesare au fost efectuate), iar reprezentanţii din România ai Medical Park vor traduce actele medicale şi vor fi trimise departamentului IVF al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul pentru înregistrare şi pentru pregătirea procedurii.
 2.  Pregătirea pentru IVF şi consultaţia preliminară. Pacientul va veni la Spitalul Medical Park din Istanbul pentru o consultaţie amănunţită, nu mai târziu de 14 zile de la debutul fluxului menstrual. În cadrul consultaţiei preliminarii, pacientul va completa investigaţiile lipsă (dacă este cazul), mai departe se va stabili tipul de protocol de stimulare ovariană potrivit situaţiei cuplului şi se va stabili de comun acord data începerii tratamentului.
 3.  Stimularea ovariană. Pacientul va începe  tratament injectabil în una dintre următoarele variante: protocolul lung, protocolul scurt, protocolul scurt cu antagoniști Gn RH.
 4. Recoltarea ovocitelor şi a spermei: După aproximativ 35-36 de ore de la administrarea hCG, se recoltează ovocitele și sperma. Recoltarea ovocitelor se face prin puncție transvaginală ghidată ecografic, cu sau fără anestezie. Această intervenție necesită spitalizare de scurtă durată. Recoltarea spermei se poate face în clinică (de preferat) sau la domiciliu, după o abstinență de la contact sexual de 2-5 zile, în recipient special, în aceeași zi cu recoltarea ovocitelor. Este interzisă activitatea sexuală cu 3 zile înainte de puncția de aspirare de ovocite.
 5.  Fertilizarea in vitro / laborator de embriologie. Procedura prevede 6 zile, după cum urmează:
  • ZIUA 1 – Ziua puncţiei pentru recoltarea ovocitelor: în cadrul laboratorului de embriologie se produce fertilizarea fie prin tehnica IVF clasică, fie prin tehnica ICSI (injectare intracitoplasmică de spermatozoizi). În cazul procedurii clasice IVF, ovocitele şi spermatozoizii sunt puşi în contact într-un mediu de cultură special, iar în cazul procedurii de ICSI se injectează în fiecare ovul câte un singur spermatozoid, cu ajutorul unui ac, sub controlul unui microscop special.
  • Ziua 2: Unele ovule se fertilizează, însă altele nu. Embriologul verifică evoluţia acestora, iar pacientul este anunţat.
  • Ziua 3: Ovulele fertilizate sunt deja divizate în 2-6 celule, iar în funcţie de numărul şi aspectul acestora, se decide dacă embrionii vor fi inseraţi în uter în ziua 3 sau se aşteaptă până în ziua 5.
  • Ziua 4: Ovulele fertilizate şi care au evoluţie bună pot fi deja divizate în 6-10 celule. În această zi se poate efectua inserarea embrionilor în uter (transfer de embrioni), însă în unele cazuri se aşteaptă până în ziua a 5-a.
  • Ziua 5: Embrionul e în stadiul de morulă.
  • Ziua 6: Embrionul a ajuns deja în stadiul de blastocist.
 6.  Embriotransferul: Transferul embrionilor în uter este o procedură relativ simplă şi nedureroasă, care are loc de obicei la aproximativ 72 sau 120 de ore de la momentul recoltării ovocitelor în cazul obţinerii unor embrioni corespunzători. Tehnica constă în introducerea unui cateter fin, care conţine embrionii şi mediu de cultură prin colul uterin şi evacuarea completă a conţinutului acestuia în uter. 
 7. Urmărirea după embriotransfer: La două săptămâni după embriotransfer, investigaţiile de laborator pot confirma sau infirma reuşita procedurii. 
 8. Monitorizarea sarcinii: Monitorizarea se va efectua de către doamna doctor Ayset Jane OZCAN sau un alt doctor din cadrul Spitalului Medical Park – secţia de obstretică şi ginecologie.în 19

Doctorul Ayset Jane OZCAN

Ayset Jane Ozcan, născută în 13 noiembrie 1974, este doctor în cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul (Turcia) din anul 2007 până în prezent. 

A absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii din Istanbul (în 1999) şi a devenit doctor în ginecologie şi obstretică, în 2005, în cadrul Spitalului de Pregătire şi Cercetare în Ginecologie şi Obstretică “Suleymaniye” al Ministerului Sănătăţii din Turcia.

Este membru al Asociaţiei de Ginecologie şi Obstretică din Turcia şi al Societăţii de Medicină Reproductivă din Turcia. A publicat două articole de referinţă în reviste ştiinţifice internaţionale şi şapte în cadrul unor conferinţe naţionale pe teme medicale. A obţinut certificări în resurscitare neonatală, laparascopie, ecografie pentru sarcină aflată în fază incipientă şi ecografie avansată în ginecologie şi obstretică. A participat la 18 conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme precum Fertilizare In Vitro (IVF) şi altele.

 

Despre Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia

Ne-am lansat în anul 1995, iar la ora actuală Grupul Medical Park deserveşte pacienţi în 31 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, având peste 428.500 mp, 166 de săli de operaţie, 3506 paturi şi peste 11.000 de angajaţi. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”.

Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. 

Anticipăm să devenim un centrul medical de renume mondial. Echipele noastre medicale de la toate Spitalele Medical Park şi-au dat angajamentul să conducă spre un viitor al domeniului medical prin furnizarea la cel mai înalt nivek de servicii pentru pacienţii noştri şi familiile lor. 

Misiunea noastră este de a împărtăşi expertiza noastră la nivel înalt, la cele mai accesibile preţuri. Investim continuu în resursele noastre umane, în tehnologii şi facilităţi medicale, fără a face compromisuri pe codul de etică medicală sau a drepturilor pacienţilor. Din anul 2016, România face parte din Grupul Medical Park.

Medical Park în România

Reprezentant Romania: Aura TASENŢE

 • Adresă: mun. Constanţa, Bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033)
 • Telefon: +40727593533
 • E-mail: office@medicalparkromania.com